#

Жителі Броварщини влаштували протест проти підвищення цін на газ та електроенергію (ФОТО)

26.01.2021 15:10
Жителі Броварщини влаштували протест проти підвищення цін на газ та електроенергію (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 25-ого січня, у Великій Димерці Броварського району група жителів громади ухвалила та підписала заяву до керівників держави щодо вимог, пов’язаних з несприйняттям підвищення тарифів на природний газ та електроенергію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Анатолія Гаркуши у Facebook.

Близько 90 місцевих жителів зібралися біля Великодимерської селищної ради аби висловити свій протест щодо підняття тарифів на природний газ та електроенергію в умовах дуже низького рівня пенсій, доходів громадян і, тим паче, в умовах коронавірусу та пов’язаних з цим карантинних заходів.

Зазначимо, що лист адресований Президенту України Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову та прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Представники громади вимагають від найвищих керівників держави вжити ряд рішучих заходів:

  • негайно звільнити керівників НКРЕКП;
  • скасувати підвищення тарифів на газ та електроенергію з 1-ого січня 2021 року;
  • усунути з ринку посередника-прокладку – НАК "Нафтогаз України";
  • звільнити з посади голову "Нафтогазу України" Андрія Коболєва та розпочати розслідування щодо його діяльності;
  • провести націоналізацію Облгазів, Обленерго, що забезпечить енергетичну безпеку країни, аудит їхньої діяльності та передати матеріали до ДБР для розслідування.
  • ухвалити кілька законів, які зроблять цивілізованим ринок газу та електроенергії. Зокрема, протестанти вимагають від законодавців ввести посади Омбудсменів із захисту прав споживачі у сфері ЖКГ та передбачити їх обрання територіальними громадами.

Підписаний присутніми документ передали селищній раді, де вже 28-ого січня депутати додадуть його до розгляду цього питання на своїй сесії.

Нагадаємо, що у Броварському районі затримали чоловіка, який у селі Підлісся зухвало вдерся на територію домоволодіння місцевого жителя та відкрито заволодів машинним акумулятором.


Читати "Моя Київщина" у Facebook