#

Жителі Клавдієво-Тарасового страждають від нестачі води (ВІДЕО)

13.04.2021 08:00
Жителі Клавдієво-Тарасового страждають від нестачі води (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

У селищі Клавдієво-Тарасове місцеві жителі скаржаться на поганий тиск у кранах та навіть відсутність води влітку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Погляд".

Місцеві жителі кажуть, що проблема із водопостачанням у селищі була завжди, особливо влітку. Бувало навіть таке, що води в кранах не було по декілька днів, або текла з дуже малим тиском. Більше того, іноді тиск води недостатній навіть взимку, часто немає можливості попрати одяг або навіть просто сходити в душ.

Розповідають, що тиск води недостатній через те, що система водопостачання у селищі давно зношена, а населення лише зростає. Влітку люди поливають городи, до того ж збільшується кількість "дачників".

Ще однією причиною поганого тиску є несправна свердловина, ремонт якої відкладають уже цілий рік. Директор КП "Зелений бір" Олександр Туржанський, на балансі якого знаходиться свердловина, пояснив, що вода не постачається через зламаний насос.

За ремонт взялася влада Немішаєвської ОТГ. Проте місцевий житель Олександр Черненко вважає, що іще одна свердловина не вирішить проблеми:

Збільшення кількості свердловин дорівнює збільшенню тиску у системі водопостачання. А це, в свою чергу, обумовить збільшення кількості поривів. А пориви обумовлять знову відсутність води.

Олександр разом з однодумцями пропонував владі встановити резервуари з водою для вирішення проблеми. Але голова Немішаєвської ОТГ Петро Перевізник вважає таку пропозицію недоцільною. Він розповів, що збільшувати тиск води не можна, бо будуть пориви. Але, не зважаючи на це, в літню пору все таки збільшать тиск для виявлення недоліків мережі і їх подальшого усунення.

Насос у свердловині відремонтують найближчим часом. Крім того у селищі виявили ще одну свердловину і вже готують звернення на наступну сесію ради Бородянської ОТГ про передачу систем водопостачання на баланс Немішаєвської ОТГ.

Петро Перевізник не може сказати коли проблеми зникнуть зовсім, проте обіцяє, що цього літа тиск стане краще.

Нагадаємо, що 29 березня члени Бориспільського виконавчого комітету підтримали рішення щодо підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.


Читати "Моя Київщина" у Telegram