#

Жителі Миронівської громади потерпають від смороду через діяльність підприємства (ВІДЕО)

08.12.2021 16:50
Жителі Миронівської громади потерпають від смороду через діяльність підприємства (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 7 грудня, у прямому ефірі програми "Сьогодні. Головне" була обговорена проблема незаконної діяльності підприємства у селі Пії Миронівської громади, через що його мешканці змушені жити у нестерпному смороді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на допис депутата Київської облради Руслана Кузьменка у Facebook.

Мешканці села Пії, що розташоване у Миронівській громаді, вже не перший рік потерпають від смороду через незаконну діяльність ТОВ "Схід Біо Груп" на чолі із ФОПом Володимиром Мусієнком.

В ефірі програми взяли участь директор Піївської ЗОШ І – ІІІ ступенів Юлія Ковтун, депутат Київської облради Руслан Кузьменко і телефоном начальник Державної екологічної інспекції Столичного округу Павло Іванов.

Під час ефіру говорили про те, що сільські жителі скаржаться на задуху й запаморочення а діти втрачають свідомість. 

Руслан Кузьменко озвучив свою позицію:

Ця справа набуває розголосу, але ми на цьому не спинимося. Я вважаю, що це справа честі – домогтися того, щоб жителі села могли дихати чистим повітрям.  Ми маємо чітку ціль: покласти край цьому неподобству і притягти винних до відповідальності.

Депутат розповів, що він та Виконком Ржищиівської міської ради, неодноразово писали звернення у різні інстанції, проте підприємство досіпродовжує свою роботу. На його територію не допускають представників комісії, а на виїзди поліції не реагують.

Пан Кузьменко заявив, що планує розглядати це питання на державному рівні. Депутат написав:

Власника підприємства треба притягнути до кримінальної відповідальності, тому що це умисний злочин. Він знає про проблему, але ігнорує всі норми моралі та Закон, дбаючи тільки про свою користь.

Нагадаємо, що у Миронівській базовій бібліотеці та бібліотеках-філіях було організовано книжкові виставки з нагоди Дня боротьби зі СНІДом.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram