#

Жителі Пристоличної ОТГ відзначили 183-ю річницю від дня народження автора гімну України

28.01.2022 12:50
Жителі Пристоличної ОТГ відзначили 183-ю річницю від дня народження автора гімну України
Павло Чубинський

Учора, 27 січня, у Пристоличній ОТГ відзначили 183-ю річницю від дня народження відомого вченого, етнографа і народознавця Павла Чубинського

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Пристоличної ОТГ, відбулися традиційні урочистості у селі Чубинське, де встановлений пам’ятний знак на його честь.

Оксана Крячкова, спеціаліст І категорії відділу культури та спорту Управління гуманітарного розвитку та охорони здоров’я, відзначила, що місцевий захід був досить масовим.

Урочистості відвідали представники Бориспільської РДА, а також виконавчого комітету Пристоличної сільської ради на чолі з Андрієм Хоменком, начальником Управління гуманітарного розвитку, були присутні депутати сільської ради, члени колективу Інституту розведення і генетики тварин НААН, працівники закладів культури, педагоги, директор Великоолександріської ЗОШ Ігор Давиденко, школярі, громадські активісти, всі охочі вшанувати великого земляка.

Оксана Крячкова зауважила:

Разом ми акапельно виконали Гімн України, поклали квіти. Лунали пісні, звучали теплі слова як шана Павлу Чубинському, його великій спадщині. Також було надано слово присутнім, виступили дві учасниці мітингу, одна з них прекрасно декламувала поезію. Настоятель, протоієрей храму УПЦ Преподобного Павла Послушного отець Богдан відслужив молебень.  Атмосфера заходу була зворушливою теплою і щирою. Організатори вдячні усім, хто знайшов час і можливість, щоб разом згадати про життя і творчість Павла Чубинського.

Нагадаємо, що у Пристоличній ОТГ пройшла робоча нарада, де було зазначено, що весняний благоустрій у населених пунктах має бути організований  та виконаний на належному рівні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram