#

Жителів Славутича запрошують до обговорення проєкту Статуту громади

15.01.2024 12:30
Жителів Славутича запрошують до обговорення проєкту Статуту громади
Оголошення

Мешканців Славутича запрошують до обговорення проєкту Статуту Славутицької міської територіальної громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Славутицької міської ради.

Оновлений документ спирається на текст чинного Статуту та враховує подані членами робочої групи і структурними підрозділами міської ради пропозиції. Над його адаптацією і узагальненням працювали члени робочої групи у партнерстві з експертами з громадської участі Офісу Ради Європи в Україні Максимом Лацибою та Максимом Лукінюком.

За висновком експертів Ради Європи, проєкт Статуту актуалізований з врахуванням законодавчих новацій, які стосуються місцевого самоврядування, громадської участі; документ враховує поточні реалії, оновлено його структуру, зокрема, додані окремими додатками положення, які регламентують застосування інструментів громадської участі.

З 22 грудня 2023 року по 8 січня 2024 року включно, усі охочі мали можливість внести свої зауваження, пропозиції та доповнення до проєкту Статуту Славутицької міської територіальної громади шляхом заповнення  електронної форми, надсилання пропозицій на електронну адресу, або листом поштою. 

16 січня (вівторок) о 17:30 запрошують всіх охочих долучитися до публічного відкритого громадського обговорення проєкту Статуту в форматі онлайн на платформі Zoom. 

Під час обговорення жителі громади матимуть можливість ознайомитися з основними положеннями та надати свої пропозиції. Після їх опрацювання варіант проєкту Статуту направлять на розгляд депутатських комісій.  Остаточно затвердити документ мають депутати міської ради на черговому засіданні Славутицької міської ради. 

Нагадаємо, що Славутич хоче на 100% перейти на відновлювані джерела енергії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook