#

Жителька Білої Церкви створить перше в Україні підприємство з пошиття адаптивного одягу

17.12.2023 10:40
Жителька Білої Церкви створить перше в Україні підприємство з пошиття адаптивного одягу
Фото з місця події

Підприємиця з Білої Церкви планує створити перше підприємство з пошиття адаптивного одягу  для людей з інвалідністю за кошти державного гранту "Власна справа"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Мінекономіки. 

Анна Павлусь понад 15 років працювала в сфері індивідуального пошиття одягу. Мала свою маленьку майстерню в м. Біла Церква, Київської області та виховувала 2-х дітей.

У 2016 році Анна отримала травму хребта, після якої опинилася в колісному кріслі. Заявку на участь в грантовій програмі "Власна справа" вона подала у вересні 2022 року, а в жовтні Анна вже зареєструвала власне ФОП після отримання позитивного рішення щодо отримання гранту.

Анна планує створити перше підприємство з пошиття адаптивного одягу  для людей з інвалідністю, що пересуваються на колісних кріслах. В Україні ще немає подібних підприємств.

Грант за програмою “Власна справа” у 250 тис. грн підприємниця використала на закупівлю швейного обладнання та тканини. Планувала створити два робочих місця, але в процесі реалізації бізнес-проєкту вже створила три. У планах у підприємниці створювати продукцію, якою будуть користуватись за межами нашої країни.

Нагадаємо, що на Київщині вже погоджено майже 800 млн грн компенсації на ремонт пошкодженого житла.

Читати "Моя Київщина" у Facebook