#

Жителям пристоличного регіону пропонують новий туристичний маршрут (ФОТО)

10.12.2021 17:00
Жителям пристоличного регіону пропонують новий туристичний маршрут (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

Фахівці управління туризму Київської облдержадміністрації пропонують жителям Київщини ще один туристичний маршрут містом Переяслав-Хмельницький

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу КОДА.

Для початку пропонують зупинитися біля покинутої церкви. Відстань від Києва: 78 км, координати: XHG5+GJ. Це дуже цікава споруда, виконана у рідкісному ротондовому стилі. На церкві залишились незвичні хрести, схожі на масонські. Зараз споруда являє собою архітектурну пам’ятку того часу.

Зупинка два - це Музей архітектури і побуту під відкритим небом. У музеї майже півтори сотні гектарів архітектурно-ландшафтного комплексу усіх історико-етнографічних регіонів України. На площі музею зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX століть.


Наступним пунктом є Музей космосу. Це частина Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав". Зібрана колекція містить чимало речей, пов’язаних з освоєнням космосу.

Зупинка чотири - це єпископський двір. Сюди входить Михайлівська церква, збудована на місці Михайлівського собору ХІ століття, де ховали переяславських князів. У приміщенні двору єпископів також функціонує Музей народного костюма Придніпров’я.

Завершується маршрут єврейською синагогою.  Це єдина єврейська будівля, що збереглася в місті з кінця ХІХ століття. У той час в Переяславі-Хмельницькому майже половину населення становили євреї.

Читати "Моя Київщина" у Facebook