#

Жителю Бучанського району за співпрацю з рашистами загрожує довічне позбавлення волі

06.07.2022 14:35
Жителю Бучанського району за співпрацю з рашистами загрожує довічне позбавлення волі
Фото з місця події

Стало відомо, 31-річному жителю селища Бабинці Бучанського району за допомогу росіянам загрожує довічне позбавлення волі

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Національну поліцію  Київської області, на початку травня правоохоронці затримали даного чоловіка, який надавав інформацію військовим підрозділам російської федерації про місце проживання колишніх працівників правоохоронних органів, військовослужбовців Збройних сил України та інших осіб, які можуть мати вогнепальну зброю та чинити опір окупантам.

Зрадник вільно пересувався по тимчасово окупованому селищі на транспортному засобі із нанесеною символікою держави-агресора. Також він показував військовослужбовцям збройних сил російської федерації будинки мешканців, які після початку збройної агресії евакуювалися до інших населених пунктів, аби окупанти могли розміститися там на період активної фази бойових дій.

Слідчі задокументували дії зрадника та повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що в Українці з'явився черговий патріотичний мурал, присвячений захисникам України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram