#

Зловмисники привласнили 380 тис грн під час відбудови двох навчальних закладів Київщини

31.08.2023 17:40
Зловмисники привласнили 380 тис грн під час відбудови двох навчальних закладів Київщини
Фото з місця подій

Поліцейські Київщини повідомили про підозру двом особам, які під час відбудови навчальних закладів привласнили понад 380 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

За даними поліції, колишній директор підприємства, яке займалося відбудовою пошкодженого окупантами дитсадка в Броварському районі та ліцею у Вишгородському районі, вносив неправдиві відомості до актів виконаних робіт. Унаслідок цього його діяльність завдала збитків державі на суму понад 190 тис грн.

До схеми відбудови дошкільного закладу також причетний інженер технічного нагляду фірми. Чоловік через службову недбалість не контролював якість проведення робіт.

За фактом внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей та за фактом привласнення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану, директору повідомили про підозру [ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 ККУ]. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Інженеру повідомили про підозру за фактом службової недбалості [ч.1 ст.367 ККУ]. Максимальний термін покарання – 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що проєкт "Армія відновлення" працює вже у 19 регіонах України, у тому числі і на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook