#

Знищення "Мрії": екскерівнику ДП "Антонов" повідомлено про підозру через службову недбалість

05.04.2023 18:50
Знищення "Мрії": екскерівнику ДП "Антонов" повідомлено про підозру через службову недбалість
Фото з місця події

Прокуратура повідомила про підозру екскерівнику ДП "Антонов", який неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на телеграм-канал Офісу Генерального прокурора.

Внаслідок цього транспортний літак АН-225 "Мрія" своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України, не було транспортовано з небезпечної зони – аеродрому АТП "Антонов" у смт. Гостомель Київської області.

В результаті обстрілів військовослужбовцями держави-агресора повітряне судно було знищено. Державі завдано майже 8,5 млрд грн збитків.

Раніше йому було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань щодо охорони та оборони аеродрому (ч. 2 ст. 114-1 КК України).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування - ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід - УСБУ в Києві та Київській області та Кіберполіції Нацполіції України.

Нагадаємо, що скандал з корупцією та банкрутством в НАК Нафтогаз: Чернишов замовив піар-кампанію проти заступника глави Офісу Президента Ростислава Шурми.

Читати "Моя Київщина" у Telegram