#

Знову разом: опозиційні фракції Порошенка та Коломойського відмовилися працювати в Київоблраді

09.12.2020 16:55
Знову разом: опозиційні фракції Порошенка та Коломойського відмовилися працювати в Київоблраді
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно опозиційна фракція "ЗА Майбутнє" подала заяву щодо визнання протиправними виборів голови обласної ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київщина ЗА Майбутнє" у Facebook.

Тому члени фракції відмовилися отримати депутатські посвідчення, підписані, на їх думку, нелегітимним Олександром Скляровим. У позовній заяві йдеться про те, що під час обрання голови ради відбулося два кримінальних порушення регламенту і законодавства України.

По-перше, порушено принцип таємного голосування, передбачений регламентом і ч.1 ст.55 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні". По-друге, було грубо порушено положення регламенту (п.12. ст. 25) про бюлетень, у якому чітко зазначено, що до нього включаються усі висунуті кандидатури. А нашого кандидата до виборчого бюлетеня не включили, - йдеться у повідомленні.

Фракція вимагає визнати протиправним та скасувати рішення Київської обласної ради щодо обрання її голови і призначити повторну процедуру обрання. Таке ж рішення про відмову отримання посвідчень прийняла і фракція партії "Європейська Солідарність".

Також нагадаємо, що перша сесія Київської обласної ради VIII скликання продовжила свою роботу, під час якої у залі засідань зареєструвалося 44 депутати обласної ради.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: