#

Зона ЧАЕС відкриється для відвідувачів

29.05.2020 15:15
Зона ЧАЕС відкриється для відвідувачів
Фото з мережі Інтернет

На території зони відчуження знову дозволено здійснювати масові заходи, зокрема відвідування з метою ознайомлення, проте з певними обмеженнями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Державне підприємство "ЦОТІЗ" розробили рекомендації, які варто враховувати під час відвідування зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення до завершення адаптивного карантину.

Обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП "Дитятки", наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції.

До відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скрінінгу на КПП "Дитятки" буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань - всю групу буде не допущено до зони відчуження.

За словами помічника директора ДП "ЦОТІЗ" Кирила Гарника, на період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт "Чорнобиль-2", село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей в організаційних групах відвідування, а саме не більше 10 осіб.

Зняття всіх обмежень відбудеться після завершення карантину.

Також нагадаємо, 26 травня, неподалік села Черевач у Чорнобильській зоні правоохоронці затримали шістьох туристів-нелегалів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: