#

Зрадник Медведчук судиться за право працювати адвокатом в Україні

10.08.2023 12:00
Зрадник Медведчук судиться за право працювати адвокатом в Україні
Віктор Медведчук

Обвинувачений у державній зраді екснардеп від забороненої партії ОПЗЖ Віктор Медведчук подав позов на рішення Дисциплінарної палати  Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області про позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Рух ЧЕСНО, про це сповістив адвокат Роман Титикало.

За словами адвоката Титикала, Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у звичайних справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно.

Роман Титикало розказав:

Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення. Є 2 варіанти розвитку подій. Враховуючи, що Медведчук має зв’язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах – я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно. З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на московитів. В своїх поясненнях, які Медведчук подавав до КДКА, він обґрунтовував мотиви подачі скарги і відкриття дисциплінарного провадження тим, що це начебто пов’язано з політичним переслідуванням та начебто репресіями через його політичні погляди.

Нагадаємо, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області позбавила Віктора Медведчука права займатися адвокатською діяльністю.

Читати "Моя Київщина" у Telegram