#

Звернення "Моєї Київщини" з нагоди Дня Конституції України (ВІДЕО)

28.06.2020 10:44
Звернення "Моєї Київщини" з нагоди Дня Конституції України (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 28 червня, українці святкують День Конституції України, яку прийняли ще 1996 року

Із нагоди свята інформаційний портал "Моя Київщина" вітає усіх із цим важливим для українців святом. Зауважимо, що Конституцію України прийняла Верховна Рада 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин після майже доби безперервної роботи. Цій доленосній події передували 6 років наполегливої і важкої праці, консультацій, криз і домовленостей.

Слід сказати, що конституційний процес розпочався після прийняття 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР "Декларації про державний суверенітет України". Уже в жовтні того ж року була створена Конституційна комісія.

Між 1991-1996 років комісіями, окремо створеними Верховною Радою та президентом, було складено декілька проектів Конституції. Вони тривалий час обговорювалися, доповнювалися і доопрацьовувалися. Найгостріші протиріччя викликали питання розподілу влади і власності, державна символіка, статус російської мови і статус Республіки Крим. Зауважимо, що до прийняття Конституції 1996 року в країні діяла Конституція УРСР 1978 року з деякими змінами.

У ніч на 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла і ввела в дію Конституцію України. Документ отримав підтримку двох третин депутатського корпусу.

Цьогоріч з нагоди 24-річниці прийняття Конституції України жителів Київщини привітав голова КОДА Василь Володін, який побажав усім українцям сили духу, енергії, здоров’я.

Нагадаємо, що на трасі М 03 сталася дорожньо-транспортна пригода - водій легковика "ВАЗ 21013" скоїв наїзд на металевий відбійник.  


Читати "Моя Київщина" у Telegram