#

Звернення "Моєї Київщини" з нагоди Дня вишиванки (ФОТО)

21.05.2020 13:08
Звернення "Моєї Київщини" з нагоди Дня вишиванки (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 21 травня, українці відзначають День вишиванки, який започаткували 14 років тому

Із нагоди свята інформаційний портал "Моя Київщина" вітає усіх із святом, що має глибинне значення для нашого народу, адже вишиванка – наш маркер самоідентифікації та національного коду.

Зауважимо, що щороку День вишиванки святкують у третій четвер травня. Цьогоріч свято випало на 21 число. За традицією, у цей день всі охочі приходять на роботу або навчання у найбільш пізнаваному елементі українського костюма - вишиванці. До того ж, у День вишиванки також влаштовують марші по всій Україні, однак відповідно до ситуації в країні цьогоріч ми були змушені утриматися від подібних акцій.

Відомо, що День вишиванки започаткувала 14 років тому студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк - авторка відомої стрічки про українську мову "Соловей співає".

Надихнув її до цього Ігор Житарюк, який регулярно одягав вишиту сорочку на заняття. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і разом одягнути вишиванки. Спочатку національний одяг вдягало кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. А вже згодом свято розрослося до всеукраїнського рівня. До Дня вишиванки долучилася українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.


Читати "Моя Київщина" у Telegram