#

Звірство росіян у Бучі може бути тільки початком, – правозахисник Кеннет Рот

05.04.2022 17:00
Звірство росіян у Бучі може бути тільки початком, – правозахисник Кеннет Рот
Фото з мережі Інтернет

Голова правозахисної організації Human Rights Watch Кеннет Рот вважає, що масові вбивства в Бучі можуть повторитися в дуже великих масштабах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  "ZN,UA".

Керівник правозахисної організації Human Rights Watch Кеннет Рот назвав знімки сотень убитих, тіла яких тижнями лежали на вулиці, тому що їх не могли поховати, "відразливими".

Він наголосив:

Те, що відбувається у Бучі та інших містах навколо Києва, може повторитись у дуже великих масштабах. І тому ми намагаємося донести до Кремля просту істину: ось докази того, що ці звірства були. Якщо ви не хочете піти під суд, керуйте своїми військами.

Голова HRW закликав Міжнародний кримінальний суд, чиї прокурори вже розпочали збір доказів воєнних злочинів РФ в Україні, діяти якнайшвидше, щоб зберегти якнайбільше доказів.

Він додав:

Із погляду військових злочинів... просто мати тіло замало. Потрібно встановити причину смерті людини. У деяких випадках ми отримуємо звіти про зв'язаних і страчених людей. Це очевидний військовий злочин. Але якщо когось було вбито під перехресним вогнем, треба придивитися уважніше. Деякі з них, можливо, могли бути солдатами армій України та Росії. Тож вам справді потрібно провести розслідування.

Правозахисник вважає, що звірства росіян у Бучі поки не можна назвати геноцидом, але це не означає, що до них можна ставитися менш серйозно. Правозахисник також переконаний, що російського диктатора володимира путіна можна було б притягнути до особистої відповідальності за воєнні злочини в Україні:

Потрібно довести, що він знав про скоєння цих злочинів. Я підозрюю, що це можна довести, і що він не зробив кроків, щоб приборкати їх, зупинити їх.

Нагадаємо, що на відео, знятому з дрона 3 березня в Бучі видно, як російська БМД декілька разів стріляє у бік мирного жителя.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: