#

Ростислава Ібн-Скуратовського з Гостомеля затримали на хабарі (ФОТО)

26.11.2021 18:30
Ростислава Ібн-Скуратовського з Гостомеля затримали на хабарі (ФОТО)
Фото з місця подій

Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко разом із прибічниками мав отримати 600 тис дол США від підприємця в обмін на земельну ділянку на території ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Новини Гостомеля" у Facebook.

Слідством було встановлено, що голова Гостомельської селищної ради Юрій Прилипко разом зі своїм зятем Ростиславом Ібн-Скуратовським та посередником В Міщанином хотіли отримати хабар від місцевого підприємця у розмірі 600 тис дол США, за передачу у його власність земельної ділянки на території громади площею 1,2 га.

Першу частину коштів, у розмірі 10 тис дол США, Прилипко разом із прибічниками отримав 15 листопада, а 25 листопада вони отримали ще 290 тис дол США. Саме, під час отримання, чергової частини коштів, зятя та помічника мера було спіймано "на гарячому".

Наразі, у домівках фігурантів справи проводяться слідчі дії та обшуки. Згодом, їм буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч 4 ст 190 КК України (Шахрайство вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що мер Гостомеля Юрій Прилипко записав усе своє майно на зятя Ростислава Ібн-Скуратовського.


Читати "Моя Київщина" у Facebook