#

З'явились подробиці біографії забудовника Василя Думена з Приірпіння

13.06.2024 12:01
З'явились подробиці біографії забудовника Василя Думена з Приірпіння
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно з’явилися нові подробиці біографії Василя Думена, які проливають світло на його корупційні схеми 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Спеціальну комісію з питань протидії корупції" у Facebook.

У Гостомелі знову розгортається передвиборча боротьба, і на горизонті з'являються ті самі діячі, що прагнули влади у 2020 році. Одним із найпомітніших фігур є Євген Штутман — місцевий політик, якого мешканці знають і остерігаються. Цей персонаж з'являється там, де підрядники здійснюють демонтаж зруйнованих росією будинків за програмою відновлення. Відвідуючи постраждалих, Штутман пропонує їм підписати якісь роздруковані заяви, обіцяючи захист від бюрократії, використовуючи при цьому свій статус поліціянта.

Він стверджує, що представляє Гостомельську військову адміністрацію, навмисне дискредитуючи заступника голови Сергія Смаля та Ольгу Прилипко, яка провела величезну роботу з організації демонтажів за програмою єВідновлення. 

Після того, як людина підписує документи, до її двору вторгається група людей, яка називає себе поліцією, але приходить без форми та не пред'являє документів, як і ухвали суду на слідчі дії. Вони починають залякувати мешканців, погрожуючи кримінальними провадженнями, вимагаючи документи на нерухомість та шантажуючи підрядників, вимагаючи гроші.

Євген Штутман — непорозуміння у погонах, яке не можуть звільнити через його перебування на лікарняному. Колишній співробітник ДСР, якого звільнили з органів. Він був фігурантом кримінального провадження від 02.01.2020 року за ст. 191, ч. 2. Зараз він намагається перевестися у райвідділ Бучанського району. Якщо це відбудеться, його "діяльність" може завдати шкоди всьому району.

Штутман був "ручною собачкою" Василя Думена, забудовника, який у 2020 році під час місцевих виборів, заплативши великий хабар Дубінському, змістив команду Сергія Возного, яка йшла від партії Президента. Думен викупив місця для своїх людей під керівництвом Марчука, ще одного свого підручного.

Василь Думен та його махінації

Василь Думен — власник комплексу "Парк-Таун", який побудовано  на місці незаконно вирубаного лісу. Він вкрав із державного земельного фонду 60 гектарів землі. За ці махінації Марчук Юрій отримав великий шмат землі та нерухомість у "Парк-Тауні". У 2016 році компанія-забудовник Думена, прикриваючись наданням ділянок воїнам АТО, привласнила землі собі, пограбувавши захисників України. Він також не сплачує пайову частину від забудов Гостомелю, заборгованість на 2020 рік складала більше 10 млн грн.

Нагадаємо, що власники пошкоджених внаслідок війни будинків у Гостомелі зіткнулись з шантажем.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: