#

З'явились подробиці евакуації російським спецназом до рф лідера українських комуністів Симоненка

14.09.2023 14:10
З'явились подробиці евакуації російським спецназом до рф лідера українських комуністів Симоненка
Петро Симоненко

На початку серпня 2023-го року Служба безпеки України заочно повідомила про підозру екслідеру комуністів Симоненку, який під час окупації Київщини втікав до росії у супроводі спецназу рф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

На початку березня 2022 року на період окупації Київщини Симоненко звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його "евакуації" до країни-агресора.

До окупованого тоді селища Березівка Макарівської громади, де мешкав Симоненко, було відряджено загін російського спецназу. Згодом окупаційний спецпідрозділ здійснив «супровід» Петра Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію Білорусі.

Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови "Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання "Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу".

Зараз же стало відомо Симоненко ще за довго до повномасштабного вторгнення подбав про свої активи в Україні. Так, близько 150 об’єктів нерухомості, якими володіла КПУ, завчасно були переписані на близьке оточення лідера комуністів.

У статтій йдеться:

За даними Міністерства юстиції, близько 150 об’єктів нерухомості (адміністративні будівлі, житлові будинки, квартири, земельні ділянки), якими володіла КПУ, завчасно були переписані на близьке оточення лідера комуністів Петра Симоненка. Це відбулося протягом 2014-2016 років. І тепер, щоб дотягнутися до майна комуністів, Мін’юст через суди ініціював масові арешти.

За підрахунками "Главкома", у серпні-вересні цього року було накладено арешти на понад 90 об’єктів нерухомості, відчужених Компартією. Половиною арештованого майна (39 об’єктів) володіє Благодійний фонд сприяння соціально незахищеним верствам населення.

Цим фондом керує старший син Петра Симоненка Андрій. Засновником Фонду виступає столичне ТОВ "Науково комерційна фірма "Контур", яке належить Андрію Симоненку та його молодшому брату Костянтину Симоненку.

Також велику частину майна Компартії було розподілено також між комуністами, котрі обиралися народними депутатами та входили до керівних органів політсили.

Читати "Моя Київщина" у Facebook