#

З'явилися подробиці біографій "мутних" кандидатів в Ірпені від президентської партії (ФОТО)

22.08.2020 11:24
З'явилися подробиці біографій "мутних" кандидатів в Ірпені від президентської партії (ФОТО)
Олена Джадалла

У соціальній мережі Facebook з’явилася інформація про депутатку від партії "Слуга Народу" Олену Джадаллу, яка виявилася дочкою одіозної ірпінської депутатки-корупціонерки Ольги Олійнич

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку " Києво-Святошинський район" у Facebook.

Варто зауважити, що мама депутатки Олени Джадалли працювала при всіх мерах в Ірпені та є дуже "знаною" особистістю в місті. За інформацією першоджерела, їхня сім'я фактично обікрала громаду на шалену суму коштів.

Свого часу, інтернет-сайт "Ірпінь Онлайн" оприлюднив досьє на депутата Ірпінської міської ради Ольгу Олійнич. Сайт Зіневича у своєму досьє нагадує про членство Олійнич у "Партії регіонів" та розповідає про її участь у корупційних схемах.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Олійнич Ольга Романівна народилася 1961 року, заміжня за Олійнич Іваном Петровичем, має двох дітей. У 2010 році стала депутатом Ірпінської міської ради, була активним членом "Партії регіонів". У 2011 році працювала керуючою справами Ірпінської міської ради. Після членства у Партії регіонів переметнулася до партії "Солідарність жінок України". У тому ж таки 2011 році була секретарем Ірпінської міської ради.

Відомо, що в 2017 році скандальна посадовиця задекларувала півмільйона гривень і опинилась в топі найбагатших депутатів Ірпінської міськради. Жінка має елітну автівку "Тойота" та 16 земельних ділянок. За даними сайту Зіневича, Ольга Олійнич має безпосереднє відношення до початку знищення зелених зон Ірпеня ще за мера Ірпеня Володимира Скаржинського. Як пише "Ірпінь Онлайн", вона стала активною учасницею схем по відмиванню бюджетних коштів Ірпеня.

До того ж, будучи секретарем міської ради Ірпеня, Олійнич Ольга Романівна лобіювала призначення своїх родичів на ключові посади в місті.

До недавнього часу депутатка Ірпінської міської ради Ольга Олійнич обіймала посаду начальника КП "Ірпіньзеленбуд". Втім, після аудиту це підприємство було ліквідовано, а матеріали розкрадань, організованих Олійнич, були передані до поліції та прокуратури.

Зауважимо, що в ЗМІ просочилась інформація про те, що "Ірпіньзеленбуд" на виконання "санітарних" робіт отримувала регулярні платежі з міського бюджету в 199 000 грн, обходячи тендерну документацію, а активісти неодноразово лових їх під час незаконної вирубки дерев.

Нагадаємо, що директорка КП "Ірпіньзеленбуд" Ольга Олійнич разом зі своєю заступницею та головним бухгалтером знімали готівку з рахунку комунального підприємства просто в касі "Приватбанку", оплачували собі та своїм рідним путівки на курорти та виводили кошти на підконтрольні їм підприємства. Про це йдеться в Аналітичній довідці з питань аналізу фінансового стану КП "Ірпіньзеленбуд" Ірпінської міської ради за період з 2016 по липень 2019 років. Організаторами схем по виведенню коштів з комунального підприємства були посадові особи КП "Ірпіньзеленбуд": директор – Олійнич Ольга Романівна, заступник директора – Севастьянова Олена Вікторівна та головний бухгалтер – Булатова Наталія Іванівна.

Відомо, що з банківського рахунку ПАТ КБ "Приватбанк" КП  "Ірпіньзеленбуд" Ірпінської міської ради було знято готівкових коштів на загальну суму 669500 грн.

Згідно даних проміжної виписки р/р КП "Ірпіньзеленбуд" Ірпінської міської ради банківського рахунку ПАТ КБ "Приватбанк" було виявлено перерахування коштів до ТОВ "Будівельна компанія "Вікінг" (6.03.2019 – 199850 грн., 19.11.2018 – 199750 грн., 07.11.2018 – 190000 грн.) отриманих від Виконавчого комітету Ірпінської міської ради за обрізку та знесення сухостійних дерев у попередні періоди за загальну суму 589600 грн., жодного договору за послуги даної компанії виявлено не було. ТОВ "Будівельна компанія "Вікінг" є тісно пов’язаною з самою Ольгою Олійнич.

Слід сказати, що одним із джерел надходження коштів на рахунки Підприємства була реалізація деревини, проте, ціни на неї не переглядалися та на затвердження виконавчого комітету не подавалися, що призвело до недоотримання доходів Підприємства та міського бюджету.

Перевіркою також встановлено незаконне нарахування премій керівництву підприємства у розмірі понад 100000 гривень.

Полюбляла керівник підприємства Ольга Олійнич і добре відпочити в санаторіях за рахунок підприємства. Відомо, що на рахунок ТОВ "Курорти України" було переведено 13 350,00 грн. оплати путівки в санаторій "Лаванда" в місті Моршин, що були нібито для громадянинки Лаврик В.Р., яка є рідною сестрою Ольги Олійнич та всупереч антикорупційному законодавству була призначена Олійнич собі в підпорядкування на очолюване нею підприємство.

Окрім путівки Лаврик В.Р., підприємство у 2019 році оплатило ще 2 санаторні путівки –Олійнич О.Р. у розмірі 16 000,00 грн та Булатовій Н.І. у розмірі 13 350,00 грн. Наказом № 13 від 10.01.2019 року Булатову Н.І. було премійовано у зв’язку з 60-річчям, документів, які б підтверджували право даної особи отримати безкоштовно або на пільгових умовах путівку на виконання умов колективного договору не виявлено.

Крім цього, Ольга Олійник порушила ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» і не подала декларацію про доходи після звільнення з посади.

Загальний розмір виведених з комунального підприємства коштів становить мільйони гривень. Враховуючи скарги громадян, Ірпінська міська рада підпорядкувала роботу підприємства міському благоустрою і невідкладно звільнила горе-керівництво колишнього КП.

Таке враження, що президент Зеленський і його партія умисно хочуть зробити корупцію - спадковим явищем і, через це, перетворюють місцеві осередки на збіговиська ворюг, корупціонерів та їх нащадків!, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Ірпені небайдужі мешканці міста організували толоку для ліквідації наслідків масштабної пожежі у трьох садибах, яка сталася декілька днів тому.



Читати "Моя Київщина" у Facebook