#

З’явилися результати лабораторних досліджень річки Унава у Фастові

19.01.2023 13:30
З’явилися результати лабораторних досліджень річки Унава у Фастові
Фото з мережі Інтернет

Відомі результати лабораторних досліджень води з річки Унава у Фастові, де було виявлено замор риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Facebook.

За результатами проведеного 10.01.2023 року виїзду та обстеження частини річки Унава в місті Фастів екоінспектори ДЕІ Столичного округу відібрали дві проби води річки Унава за адресами у зливному стакані біля дамби та 300 метрів вверх по течії від першої точки.

Згідно з протоколом вимірювань показників складу та властивостей вод,  зафіксовані перевищення показників ГДК:

  • амоній (азот амонійний) у 2,46 рази та у 3,14 рази,
  • ХСК у 3,93 рази; БСК-5 у 2,26 рази; розчинений кисень складає 3,73 мг/л при нормі не менше  4 мг/л.  та ХСК у 3,83 разів,  БСК-5 у 2,13 рази; залізо у 1,16 рази; розчинений кисень складає 3,46 мг/л при нормі не менше 4 мг/л.

Ці показники можуть свідчити про можливий скид зворотних вод  у водний об’єкт із перевищенням нормативів гранично допустимої концентрації (ГДК) забруднюючих речовин внаслідок господарської діяльності, що могло призвести до масового замору гідробіонтів.

Із метою встановлення суб’єктів господарювання, які могли здійснити можливий скид зворотних вод у водний об’єкт, у цьому випадку річка Унава, встановлення можливих порушень у їх діях та їх подальше притягнення до відповідальності, Інспекцією було підготовлено відповідний лист до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що фастівчан запрошують долучитися до збору благодійної допомоги мешканцям Херсонщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook