#

З'явилось журналістське розслідування про Федорка - скандального учасника п'яного ДТП біля Боярки (ВІДЕО)

07.09.2021 13:30
З'явилось журналістське розслідування про Федорка - скандального учасника п'яного ДТП біля Боярки (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Журналісти дізналися, що учасник пяного ДТП біля Боярки Іван Федорко, причетний до дуже серйозних махінацій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Національна асоціація блогерів України " у YouTube.

Варто нагадати, у червні поточного року Іван Федорко став радником міністра інфраструктури Олександра Кубракова з питань розвитку та реформування "Укрзалізниці".

У відео розповідається, що у 2016 році народний депутат Антон Геращенко заявив, що саме Федорко курує подачу вагонів у ДНР та ЛНР, щоб з непідконтрольних територій вивозили вугілля. Далі говориться, що з російськими найманцями офіційно не торгує жодна компанія, адже у цивілізованому світі це називається фінансуванню тероризму, але 5 років тому українські вагони вивезли вугілля з Донбасу, а країна платила за це гроші готівкою.

Зазначається, що той час Іван Федорко був директором вантажних перевезень і логістики "Укрзалізниці", і цю схему втілював саме він. Точно стало відомо це після оприлюднення плівок Медведчука, з яких суспільство дізналося, що найвище керівництво держави за готівку купувало вугілля у терористів.

Однак зауважується, що попри це Іван Федорко зараз радник міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Також говориться, що 23 липня на раді міністра Федорко запропонував централізовано розподіляти виділення зерновозів. За словами учасників зустрічі, пропозиція була настільки нахабною, що її просто проігнорували, але Федорко залишається радником міністра. Розповідається, що у нього є план на весь вантажний парк із зерновозами, а також є схема, яка полягає у створенні штучного дефіциту вантажних вагонів, що підвищить корупційні пропозиції від певних перевізників.


Читати "Моя Київщина" у Telegram