#

З’явилося журналістське розслідування про кримінального забудовника-сектанта Мартинова з передмістя Києва (ФОТО)

17.09.2021 09:43
З’явилося журналістське розслідування про кримінального забудовника-сектанта Мартинова з передмістя Києва (ФОТО)
Андрій Мартинов

Андрій Мартинов, який останні 10 років успішно забудовує Софіївську Борщагівку, вперше очолив список найактивніших забудовників столичного регіону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Поштар".

Станом на 2020 рік у рейтингу 20 найактивніших забудовників столичного регіону опинилося одразу сім нових гравців. Андрій Мартинов із сім’єю, який останні 10 років успішно забудовує Софіївську Борщагівку, вперше очолив цей список. Його недорогі житлові комплекси приваблюють покупців. Від січня 2019-го до 31 серпня 2020-го Мартинов ввів у експлуатацію приблизно 4,3 тис квартир.

Партнери Мартинова — його брат Валерій, син Едуард і Роман Гах. Мартинов і Гах — парафіяни церкви Благодать, яка входить до Братства громад християн віри євангельської – п’ятдесятників. Підприємець побудував храм на території ЖК "Софія" і ходить на служби практично щодня. Сам Мартинов розповідав, що є християнином-п’ятдесятником у четвертому поколінні – і по батькові, і по матері. Батьки Мартинова виїхали до США близько 20 років тому.

Собівартість будівництва в будинках такого класу, як у Мартинова, становить близько $300 за кв м. Додатково до цього в ціні квадрата $100−150 можуть становити витрати на покупку земельної ділянки і підключення до "київських комунікацій". У середньому на кожному метрі структури Мартинова можуть заробляти $100−150 чистого прибутку.

У Козині під Києвом компанії, пов’язані із забудовником ЖК "Софія" Андрієм Мартиновим, здійснили рейдерське захоплення за підробленими документами 8-ми земельних ділянок на березі Дніпра площею 7 га вартістю $10 млн.

Як заявляє власник ділянок, Микита Самусєв, група рейдерів шляхом маніпуляцій з документами і їх ксерокопіями, використовуючи послуги "чорних" нотаріусів та підтримку Національної поліції, прокуратури і Мін’юсту "віджали" у нього ці наділи.

За фактом незаконного відчуження майна за заявою Самусєва Печерське ГУ Нацполіціі відкрило кримінальне провадження. З’ясувалося, що підроблені були і довіреність, і самі “договори” купівлі-продажу, і підписи на них.

Печерський районний суд Києва 25 березня 2020 року заарештував незаконно відчужене майно в рамах кримінального провадження. Однак, це не завадило новому “власнику” землі внести ділянки до статутного капіталу ТОВ "БЦ Інвестбуд". Ця компанія була зареєстрована в день проведення операції в Білій Церкві, а її “власники” – зареєстровані в Макіївці.

Надалі суди кілька разів накладали арешти на земельні ділянки, як в рамах кримінального, так і цивільного виробництва. Незважаючи на доведену підробку документів, поліція прийняла рішення кримінальне провадження закрити. У результаті рейдери зняли арешт із землі в рамах кримінальної справи і спробували ще кілька разів змінити її власників. Але це не вийшло зробити через арешт в цивільній справі.

Самусєв впевнений, що на цю землю “поклали око” власники решти території цього котеджного містечка. Його власниками є ТОВ "Рейнір Бізнес Груп" і ТОВ "Комфорт-Сіті", які належать Євгену Сингаївському і Андрію Мартинову. Мартинов – відомий забудовник села Софіївська Борщагівка під Києвом.

З відкритих джерел відомо, що на ділянках, які належать до земель рекреації, "Рейнір Бізнес Груп" збирається будувати житловий будинок. Будівництво вже розпочато, але ось тільки наділи Мартинова фігурують в кримінальному провадженні. Згідно з даними слідства, компанія купила ряд об’єктів незавершеного будівництва на площі 41 га землі у ТОВ "Кватро Лізинг". Прокуратуру зацікавив той факт, що "Кватро" продали землю через 6 днів після отримання її від Козинської селищної ради.

Однак, цей П-подібний півострів на Дніпрі, створений природою, земснарядами та ландшафтними дизайнерами, цікавий ще однією визначною пам’яткою. Річ у тому, що саме на його території пришвартований знаменитий "дебаркадер Привату". Репортери зафіксували пересування в бік дебаркадера кортежу, яким користується ексзаступник голови Адміністрації Віктора Януковича, а нині "просто адвокат" Андрій Портнов. Причому пересувався він, за даними журналістів, у супроводі автомобілів групи "Приват".

Варто додати, що під час служби в церкві Благодать відбувається ряд цікавих моментів, зокрема пастори Церкви крім обов’язкової "десятини" вимагають від прихожан голосувати за Романа Гаха та партію Зеленського, так як цього хоче Бог. Більше того, всі прихожани мають розказувати пастору про своїх сусідів, не прихожан, яким не подобаються грабіжницькі комунальні тарифи на території ЖК “Софія” та які не хочуть голосувати за Романа Гаха.

Нагадаємо, що на Київщині працівники управління міграційної поліції продовжують комплекс профілактичних заходів, спрямованих на протидію нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.



Читати "Моя Київщина" у Telegram