#

У Боярці Іонов перевірив роботу центральної районної лікарні (ФОТО)

20.03.2020 17:13
У Боярці Іонов перевірив роботу центральної районної лікарні (ФОТО)
Максим Іонов

Сьогодні, 20 березня, директор департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Максим Іонов завітав до Києво-Святошинської центральної районної лікарні та перевірив її роботу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Департамент охорони здоров'я Київської ОДА" у Faсebook.

Насамперед, переконався, що у пацієнтів, в яких останніми днями підозрювали коронавірус, діагноз не підтвердився.

Також Максим Іонов, спільно із головним лікарем Романом Лявою перевірив умови роботи інфекційного відділення.

"Особисто переконався, що відділення нове, після ремонту. Системи вентиляції (загальна й ультрафіолетова) та знезараження води – нові. Всі працюють відмінно, – розповідає Максим Іонов. – Обладнані 10 інфекційних боксів. Зараз вони заповнені наполовину. Переважно – там перебувають пацієнти із респіраторними захворюваннями у віці до 18 років".

"Щодо забезпечення медперсоналу відділення засобами індивідуального захисту, то в нас в наявності є маски, окуляри, рукавички, захисні костюми, взуття, – свідчить Роман Лява. – Необхідний мінімум для перших контактів з пацієнтами є. Найближчими днями очікують нові надходження".

Директор департаменту та керівник медзакладу спільно перевірили комори, де зберігаються всі ці засоби та розчини для дезінфекції. Також, провели робочу зустріч з колективом відділення, де спільно обговорили поточні питання.

По факту, на стадії завершення процес логістики доставки медперсоналу на роботу та додому. При цьому, лікарі відзначають зростання панічних настроїв серед пацієнтів, що значно ускладнює роботу.

Тож, закликають людей зберігати спокій й дотримуватися карантину.

У свою чергу тимчасово виконуючий обов’язки голови КОДА Василь Володін закликає медиків області підтримувати між собою добру комунікацію.

"Сьогодні всі зусилля Київської облдержадміністрації кинуто на вирішення питання із повного забезпечення медпрацівників засобами індивідуального захисту та апаратами штучної вентиляції легень. Розуміємо, що ситуацію втримаємо лише завдяки відвертому спілкуванню з громадськістю. Бо тільки спільно зможемо врятувати здоров’я та майбутнє нації", - запевнив він.

Також нагадаємо, що група "Трібо" і компанія "Біофарма" пожертвували на допомогу Білій Церкві у боротьбі із коронавірусною інфекцією 5 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: