#

Аліна Захаренко (юрист, активіст): Танці на кістках від "Нових облич"

04.05.2018 13:19
Аліна Захаренко (юрист, активіст): Танці на кістках від "Нових облич"

Гортаючи новини в мережі інтернет, знайшла одну цікавинку: дев’ятого травня в Ірпені та Бучі буде проводитися безкоштовна діагностика плоскостопості, яку ініціюють депутати Карплюківської партії «Нові обличчя».

Для мене трохи дивна дата цього дійства. Поясню чому.

По-перше, це будній день, не вихідний, звичайна середа. По-друге, як не крути, але дата 9-го травня всеодно залишається сакральною та святковою для великої частини українців. І нехай справжніх ветеранів Другої світової війни залишилося небагато, але є їхні родичі, діти, внуки для яких дев’яте травня досі залишається Днем Перемоги.

Звісно, я підтримую декомунізацію та скасування Дня Перемоги, як такого, що святкується з парадами, феєрверками та помпою. Для усього цивілізованого світу восьме травня є Днем пам’яті усіх загиблих на війні і це, на мій погляд, правильно.

Але повторюсь, для великої кількості українців дев’яте травня залишається святом. Без парадів, без вихідних, але святом. І депутати «Нових облич» мали б це розуміти. Але ж ні, вони влаштовують перевірку ніг. З таким самим успіхом, можна було б влаштувати діагностику геморою, чому б ні? Або якусь перевірку бородавок. Результат залишився би одним.

Для мене це видається дешевим піаром від партії Карплюка, якщо дивитися на цю подію прагматично. Але як для людини, цей захід мені видається танцями на кістках загиблих у війні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram