#

Анатолій Марчук (художник): Як директорка музею у Білій Церкві ледь не зірвала виставку Василя Чебаника

12.11.2019 13:33
Анатолій Марчук (художник): Як директорка музею у Білій Церкві ледь не зірвала виставку Василя Чебаника

9 листопада о 14.00 прибули до Білоцерківського краєзнавчого музею з метою проведення безкоштовного майстер-класу в музеї на тлі моєї виставки, видатного каліграфіста сучасності, професора, академіка, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Василя Чебаника та творчої зустрічі з поетесою Мариною Целуйко. Про це було відомо керівництву музею.

Але директорка музею Людмила Діденко повідомила, що Чебаник повинен за свій безкоштовний майстер-клас заплатити музею.

Звісно, нас це бажання директорки обурило.

Коли ми підійшли до музею у домовлену годину, побачили, що музей закрито наглухо. І це у суботній (робочий) святковий День писемності України.

Виявилося, що саме у цей святковий день директорка заповзялася підступно та злісно труїти міль.

На захід прибули до музею почесні гості з багатьох міст України, зокрема екс міністр культури, надзвичайно повноважний посол України Ігор Ліховий, генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар'ян Піняк, відомі журналісти та митці.

Так було свідомо зірвано величний захід директоркою музею.

Дякуючи начальниці відділу культури Юлії Ковальскій, яка шляхетно надала приміщення, та Олександру Дмитренку ситуацію вдалося врятувати.

Захід відбувся за повного аншлагу.

У мене питання. Білоцерківський краєзнавчий музей - приватна власність пані Діденко, що вона дозволяє собі так зневажливо ставитися до відомих українців???

Читати "Моя Київщина" у Telegram