#

Андрій Анісімов (екс-перший заступник голови Київської ОДА): Київщина потребує динамічного розвитку!

20.10.2019 13:35
Андрій Анісімов (екс-перший заступник голови Київської ОДА): Київщина потребує динамічного розвитку!

Не таємниця, що єдиним невідновлюваним ресурсом є час, тому нам треба діяти швидко!

Сьогодні Київщина зіткнулась з низкою проблемних питань - політичних, соціально-економічних, інфраструктурних, кадрових, які потребують невідкладного вирішення.

Першочергові кроки, які нам необхідно зробити це:

1. Формування в регіоні ефективної, дієздатної, націленої на швидкий результат команди.

2. Оптимізація структури Київської облдержадміністрації, райдержадміністрацій, створення відповідних структур в ОТГ, що забезпечать ефективну роботу та виконання програм і пріоритетних напрямів державної та регіональної політики, що сформульовані Президентом України, Урядом та Верховною радою.

3. Запровадження проєктного підходу в державному управлінні.

4. Проведення аналізу дохідної та видаткової частин обласного бюджету з урахуванням трансфертів і субвенцій для формування відповідних програм і проєктів економічного й соціального розвитку області на 2020 рік.

5. Ініціювання змін до Бюджетного кодексу із запропонуванням механізму використання додаткових фінансових інструментів (випуск облігацій) для збільшення обсягів фінансування інфраструктурних і соціальних об’єктів, у т.ч. робіт з будівництва доріг за рахунок місцевого (обласного) бюджету, які є на балансі облдержадміністрацій.

6. Укладання угод з однім із трійки найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств Standard&Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings для входження регіону в міжнародні кредитні рейтинги. Присвоєння рейтингу стане практичним інструментом в залученні боргового фінансування, міжнародних і локальних інвесторів.

7. Започаткування та проведення Першого інвестиційного форуму "Кyiv Regional Development Platform", активізація роботи Агенції регіонального розвитку Київської області та Ради інвесторів при Київській облдержадміністрації, з метою створення сприятливих умов для залучення й ефективного використання вітчизняних та іноземних інвестицій.

8. Створення прес-клубу "Invest in Kyiv region", за аналогією "Press club Brussels". Це комунікативний сучасний майданчик із технічними можливостями для проведення презентацій, зустрічей з інвесторами, телемостів, прес-конференцій, у т.ч у прямому ефірі.
По великих інфраструктурних проектах це:

9. Передача функції замовника Київської облдержадміністрації для закінчення проектування та початок будівництва першого етапу ВКАД (Великої кільцевої автомобільної дороги) між дорогами М05-М06 і М06-М07. Важливість цього проекту та вплив його на соціально-економічний розвиток не тільки області і міста Київ, а й всієї України, навіть складно описати в окремій статті.

10. Продовження та активізація роботи щодо прийняття на державному рівні рішення про зміну класифікації існуючого міждержавного пунктупропуску через державний кордон Вільча(Україна)- Олександрівка (Білорусь) на міжнародний та розбудову його відповідної інфраструктури. Початок вже є.

11. Відновлення вертикально-горизонтальних комунікацій із міськими, районними радами, об’єднаними територіальними громадами, підтримка місцевих громад,активізація та завершення децентралізації в Київській області.

В цій короткій публікації наведено лише декілька першочергових кроків, які потрібно зробити для динамічного розвитку Київщини. Щоб не втрачати час, варто розпочинати вже зараз!

P.S. Діліться власними думками, доповненнями і пропозиціями щодо розвитку області в коментарях. Подискутуємо⁉

Читати "Моя Київщина" у Telegram