#

Андрій Нєбитов (начальник поліції Київської області): Про резонансні вбивства на Київщині

18.09.2019 07:54
Андрій Нєбитов (начальник поліції Київської області): Про резонансні вбивства на Київщині

Вересень 2016 року.

На Київщині, в селі Крушинка Васильківського району сталося резонансне вбивство директора компанії “Caparol”. Вбивство було явно замовним, адже потерпілому напередодні неодноразово погрожували. Навіть на ранковій пробіжці він був з травматичним пістолетом. Але це не допомогло. Його розтріляли вранці із вогнепальної зброї.

Тоді слідчі і оперативники збирали речові докази, аналізували мотиви злочину, з`ясовували можливих причетних, але нажаль цього не вистачило....

Робота слідчо-оперативної групи не припинялася протягом 2017-2018 років. Вдалося повністю встановити процес підготовки злочину, виконання та приховання слідів і знищення речових доказів. Але не було головного - підозрюваних, не вистачало якойсь деталі, можливо із-за втрати часу.

Січень 2019 року.

У Києво-Святошинському районі сталося ще одне вбивство: начальника відділу реклами Київського метрополітену. Це перше вбивство у цьому році, фактично на Різдво.

Чоловіка вбили трьома ударами ножем в спину. Так підступно і жорстоко.

Розслідування показало, що вбивство готували заздалегідь і це не вулична потасовка, а добре спланований злочин. Велика кількість оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих дій на протязі майже дев’яти місяців дало змогу вийти на злочинну організацію, учасники якої спеціалізувалися на вчинені особливо тяжких злочинів насильницького характеру.

Аналізуючи зібрані матеріали стало зрозуміло, що підготовка, скоєння і приховування слідів злочину – ідентичні з вбивством директора у 2016 році.

Вже під час відпрацювання учасників банди ми здобули беззаперечні докази їх причетності до цього злочину.

Вересень 2019.

Кримінальна поліція, слідчі, спецпризначенці спільно з прокуратурою Киівщини провели 21 обшук. Вилучені: зброя, боєприпаси, грошові кошти, документи, жорсткі диски та інше. Сімох підозрюваних, організаторів та виконавців затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм оголошені підозри за створення злочинної організації та скоєння двох умисних вбивств вчинених на замовлення. Максимальне покарання - довічне ув’язнення!

Впевнений, це не останні раніше скоєні злочини на їх рахунку, як і не останні затримання у цих кримінальних провадженнях.
Беззаперечно - це титанічний труд правоохоронців. Але, нажаль, ми не змогли зберегти життя двох наших громадян. Від цього нам прикро....
Далеко не всі вбивства можливо розкрити відразу, особливо заздалегідь сплановані і добре підготовлені. Але ніколи не треба зупинятися Докладемо максимальних зусиль для забезпечення найважливішого принципу -безповоротності покарання за скоєний злочин!

Читати "Моя Київщина" у Telegram