#

Андрій Єременко (соціолог): Про відкритість влади

15.05.2018 13:16
Андрій Єременко (соціолог): Про відкритість влади

Про районні ради у великих містах. Нещодавно опублікував фото з мобільними телефонами бориспільських депутатів, які мене здивували. Буквально відразу ж прийшли кілька людей з відносно невеликих міст (наприклад Юрій Сергієнко з Василькова і кілька повідомлень "в лічку") з фразами в стилі, "і у нас так" ну з варіаціями. Десь телефони на стендах, десь на сайтах, а десь їх і так всі знають незрозуміло навіть звідки. Частий випадок, коли всі знають телефон помічника, але помічник - в реальному контакті з депутатом.

Так ось, близькість депутатів забезпечує саме відносно невеликий розмір міста, при якому вони фізично в змозі контактувати зі своїми виборцями. Ну не може депутат Київради нормально поспілкуватися зі своїми людьми крім як в ідіотських форматах "прийому громадян" та рідкісних "виходів у народ". Це фізично важко зважаючи на велику кількість цих самих громадян.

Ось тому в великих містах і потрібні районні ради з максимально великими повноваженнями. Тоді будь-яка людина за своєї потреби або навіть примхи зможе прийти і (назвемо м'яко) налагодити комунікацію, а при необхідності чинити тиск в найбільш доступний спосіб.

Читати "Моя Київщина" у Facebook