#

Андрій Єременко (засновник соціологічної компанії Active Group): Убивство в Переяславі та відставка міністра Авакова

06.06.2019 12:41
Андрій Єременко (засновник соціологічної компанії Active Group): Убивство в Переяславі та відставка міністра Авакова

Коли я дізнався про смерть дитини, яку застрелили поліцейські, та про досить швидку реакцію на скандал (спершу справу намагалися "зам’яти", але коли все почало виходити на публіку, швидко зорієнтувалися), подумав, що Авакова тут звільняти нема за що. Відбулася трагедія, винні покарані або ж, як мінімум, розпочаті кримінальні справи. Президент узяв під свій контроль. Загалом – усе красиво. Міністр виконав свою справу. А суспільство – свою. І навіть написав пост про те, як гарно розвинулося наше суспільство, що при скандалах вся влада змушена вертітися як муха в окропі.

І тут мені (у коментарях) нагадали, що вбивця Індила зробив собі доволі пристойну кар’єру в новій поліції. Я погуглив – і правда. Убивця Індила після умовного терміна справді продовжує працювати в столичній поліції.

Так-от. Відставка Авакова потрібна не як результат страшної смерті дитини. Ця смерть могла бути випадково. А тому, що залишивши працювати в "очищеній" поліції вбивцю Індила, він показав, що в "реформованій" поліції так можна. І саме це "можна" стало причиною теперішньої трагедії і не зрозуміло якої кількості подібних ситуацій, які просто "зам’яли", бо вони не потрапили в ЗМІ.

Так що я підписав петицію про відставку Авакова. Не за вбивство дитини, а за те, що залишивши працювати вбивцю Індила, він показав, що в новій поліції так можна.

Читати "Моя Київщина" у Telegram