#

Артем Крищенко (начальник Департаменту Нацполіції): Торгівля людьми – не менш страшний злочин, ніж убивство

30.07.2018 13:17
Артем Крищенко (начальник Департаменту Нацполіції): Торгівля людьми – не менш страшний злочин, ніж убивство

Сьогодні у світі відзначається День протидії торгівлі людьми. Ключовим завданням цього дня є підвищення рівня інформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми, привертання уваги до тяжкого становища осіб, які постраждали від цього злочину.

Користуючись нагодою, хочу подякувати нашим міжнародним партнерам, які упродовж останніх років підтримували нас у боротьбі з цим злочином.

Боротьба з торгівлею людьми є невід’ємною частиною та однією з пріоритетних напрямків діяльності органів поліції. Завдяки наполегливій співпраці, взаємодії правоохоронних органів та громадськості, у минулому році ми отримали гідну оцінку з боку міжнародної спільноти, та відповідно до оприлюдненого Держсекретарем США щорічного звіту про ситуацію з торгівлею людьми у світі, наша країна була виключена з контрольного списку другої Групи.

Боротьба з торгівлею людьми в Україні на цьому не зупинилась, і в цьому році ми продовжили ті плідні заходи та інновації, які використовувалися для досягнення вагомого результату. Упродовж 2018 року виявлено 186 фактів торгівлі людьми, установлено 66 осіб, які вчинили ці злочини та яким оголошені підозри. Досудове розслідування закінчено в 100 кримінальних провадженнях цієї категорії. Найбільш яскравим прикладом ефективної боротьби з торгівлею людьми може свідчити 3 викритих організованих злочинних угруповання у цій сфері. 
Зауважу, що вказано вдалося досягти також завдяки активній громадській позиції, залученню до цієї роботи усіх державних інституцій та активної допомоги наших міжнародних партнерів.

Ми сподіваємся, що й у майбутньому завдяки консолідації зусиль усіх суб'єктів Національного механізму у сфері протидії торгівлі людьми та завдяки підтримки наших міжнародних урядових та неурядових організацій-партнерів, ми отримаємо ще більші досягнення у боротьби з цим злочином.

Читати "Моя Київщина" у Telegram