#

Багато сердець збилося з ритму, коли прийшла гірка звістка про смерть підполковника Баранова

Ада Роговцева (Народна артистка України)

22.12.2023 08:55
Багато сердець збилося з ритму, коли прийшла гірка звістка про смерть підполковника Баранова

Віталій Анатолійович Баранов був мені рідною людиною. Від першого знайомства у 15-му, від першого потиску рук між нами була щирість, довіра і ніжність. Із мого боку – особлива вдячність і повага! Біба був справжнім командиром, якого шанували і любили його підлеглі. І в 14-му, і в 22-му  його бойовий шлях був тяжким і героїчним. Дуже багато зробив він для ветеранів.  Був гаряче, дієво небайдужим, тому брав і тягнув на собі непідйомне, докладав  неймовірних зусиль, беручи на себе відповідальність за вирішення численних проблем. 

Підполковник Віталій Баранов за часів героїчної оборони Донецького аеропорту був одним із командирів незламних Кіборгів, мужність яких навічно вкарбована в книгу пам’яті кривавого українського спротиву ворогові. Біба однаково завзято – як зі зброєю в руках, так і активною громадською діяльністю, – захищав та розбудовував  українську державність. Громадський діяч, воїн, командир, справжній батько для своїх бійців, приклад мужності, принциповості та незламності. Звичайно, часом незручний, жорсткий, негнучкий!  Але Біба був завжди справжній та відвертий, завжди готовий прийти на допомогу. Біль та несправедливість відчував власним серцем. Не дивно, що серце його було вразливим. Саме через це лікарі не дозволяли йому в жодному разі повертатися на війну. 

Але 24 лютого 2022 року він знову взяв до рук зброю, щоб захистити Київ, рідну Київщину, усіх нас. Під його командуванням окремий 206 батальйон 241 бригади ТРО ЗСУ в подальшому брав участь в боях за Миколаївщину та Херсонщину, воював на Бахмутському напрямку. У цей час втрати особового складу батальйону під його командуванням були мінімальними. 

Серце Біби зупинилося на Донеччині 8 жовтня 2023 під час виконання бойового завдання.

Багато сердець збилося з ритму, коли прийшла гірка звітка…і моє теж…

Втрати цієї війни страшні, нестерпні. І нестерпно, що полишають нас у тяжкий і непевний час такі командири, особистості великого масштабу. 

Наш борг та обов’язок перед майбутніми поколіннями увічнити пам'ять про них, віддавши належну шану. 

Прошу вас підписати Петицію про присвоєння звання 

"Герой України"

підполковнику 

Баранову Віталію Анатолійовичу. Нашому Бібі.

https://petition.president.gov.ua/petition/208146

На зображенні може бути: 1 особа та усміхається

Читати "Моя Київщина" у Facebook