#

Безлад в Обухівській владі

Наталія Щеголенко (Активістка)

12.07.2023 16:03
Безлад в Обухівській владі
Наталія Щеголенко

Криза в Обухівській владі??? 

42 сесія Обухівської міської ради знову показала, що в міській раді нічого не складається. Спочатку на першому пленарному засіданні сесії, 6 липня 2023 р., розглянули тільки 10 питань із 120 включених в порядок денний, а потім  11 липня 2023 р. зовсім кворуму не було. Ті,  хто слідкує за роботою міської ради, мабуть пам’ятають  36 сесію, яку головуючий - Клочко Сергій Миколайович, закрив із порушенням Регламенту. В подальшому скликання 37 сесії із порушеннями Регламенту, а тепер біда з 42 сесією.

В чому ж проблема???  На мою думку, важко стати керівником, коли більшість часу просидів за чиєюсь спиною. На сьогодні - рішення потрібно приймати самостійно, працювати з депутатами та людьми, але, якось не дуже виходить. 

Раніше, за часів колишнього керівника, в раді був завжди максимально дотриманий порядок роботи ради, і дотримувався  затверджений план роботи ради, в тому числі  основне: це скликання сесії міської ради  (кожен місяць останній четвер, це знали жителі громади, це знали депутати).

Депутати могли спланувати свій час на місяць так, щоб запланувати обов’язкову присутність для роботи  на комісіях і сесіях, саме в останній четвер місяця,  і це було зрозуміло і зручно, адже депутати теж люди: вони працюють на підприємствах,  хтось має бізнес, у них, у кожного, свої робочі плани, зустрічі, родини, а також є заплановані щорічні відпустки.

Проте останнім часом, а саме починаючи з листопада 2022 року,  вся робота ради стала як "життя на пороховій бочці")) Тимчасово виконуючий обов’язки голови хоче скликає сесію, хоче не скликає.

 Відтак у квітні, червні 2023 року сесію не скликано, чим порушено Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Регламент Обухівської міської ради. Сергій Миколайович якщо і скликає сесію, то не може справитись із обов'язком головуючого на сесії. Це в свою чергу неодмінно призводить до балагану на сесії, і відсутності конструктивного розгляду питань. Проекти рішень, які подаються депутатам на розгляд, не доопрацьовані посадовими особами виконавчого комітету, у зв'язку з чим їх розгляд затягується в часі, а в результаті  сесії мають по декілька пленарних засідань.  Від такого  неналежного виконання обов'язків голови страждає  громада. На жаль, на зауваження депутатів Клочко С.М. майже не реагує. Дуже шкода, що деяких депутатів такий бардак в раді повністю влаштовує.

Читати "Моя Київщина" у Telegram