#

Поліція не має зупиняти пошуки підозрюваних у підпалі авто журналістів

Андрій Нєбитов (Заступник начальника поліції України)

17.08.2020 19:09
Поліція не має зупиняти пошуки підозрюваних у підпалі авто журналістів

Сьогодні вночі, в Броварах невідомі особи скоїли підпал автомобіля водія відомих журналістів-розслідувачів.

Очевидно, що зловмисники та їх "куратори" мали на меті не тільки знищити позашляховик, вони прагнули більшого – викликати обурення серед журналістської спільноти і громадськості, створити уявлення незахищеності і вседозволеності.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років (як на мене – дуже великий коридор).

З ночі, на місці скоєння злочину працює посилена слідчо-оперативна група. Для розкриття підпалу залучені структурні підрозділи Головного управління. Триває збір фактичних даних з місця події, а також на прилеглій території.

На жаль, сьогодні жоден правоохоронний орган у світі не може 100-відсотково гарантувати швидке розкриття злочину і затримання зловмисників "за гарячим слідом", особливо, якщо злочин ретельно готували і вживали всіх можливих заходів, аби залишитися непоміченими.

Але я впевнений, що поліція ні на годину не зупине проведення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, спрямованих на встановлення і затримання підозрюваних. Хто шукає, той завжди знайде....

Сьогодні вони думають, що зробили все, щоб залишитись не встановленими особами, але – це самообман. Через нетривалий час, оточення "граждан поджигателей" почне розповідати про їхні "подвиги", а кваліфіковане відпрацювання місця події дозволить слідчим та експертам довести їх провину.

Так само,  як довели провину членів організованої злочинної групи, які скоювали підпали магазинів відомої торгівельної мережі у Києві та області. Вони теж вважали себе "невразливими", а на даний час, кримінальне провадження з обвинувальним актом перебуває у суді, і їх обов’язково притягнуть до кримінальної відповідальності, а ось яке буде покарання – визначить суд.  https://www.facebook.com/190134267708420/posts/3227181537336996/extid=pGo1aMAvtgyTPsZY&d=n

Звертаюся до громадськості і журналістів з проханням надати змогу поліцейським якісно провести слідчо-оперативні дії, без цькування та безпідставних звинувачень. Зрозумійте, підтримка слідчих, оперативників, дільничих і експертів "на землі", для розкриття , значно важливіша, аніж "хайп" на поливанні брудом працівників поліції.

Якщо хтось володіє інформацією щодо вчиненого злочину, будь ласка – надайте свідчення для відпрацювання. Якщо хтось може краще, або знає, як потрібно  робити – запрошуємо до лав Національної поліції.

Не руйнуйте систему, адже в ній служимо ми – громадяни України, чиїсь брати і сестри, батьки і діти, і ми прагнемо кращого для нашої Держави. Сподіваюсь, що ми з вами у цьому однодумці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram