#

Свавілля в Борисполі: "Буратіно" у вʼязниці, але його справа живе

Роман Сініцин (активіст)

22.11.2023 12:36
Свавілля в Борисполі: "Буратіно" у вʼязниці, але його справа живе
Фото: УП

Поки кращі воюють на фронті - рсн та риги поступово підіймають голову.

Ось наприклад...

В Борисполі не так давно екс-регіонал віджав владу у мера Бориспіля, який пішов у ЗСУ.

У вересні 2023 року міський голова Борисполя Володимир Борисенко вступив у лави ЗСУ та виконує завдання у складі 10 Окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Він оформив на основному місці роботи відпустку та поклав повноваження на свого заступника Віталія Горкуна, як дозволяє Закон. Віталій - ветеран АТО, учасник оборони ДАП в 2014 - 2015 роках.

Ситуацією вирішив скористатися одіозний місцевий функціонер - Владислав Байчас, фігура у Борисполі відома та колоритна, який є наразі секретарем міської ради. Байчас фактично власноруч, в обхід Закону позбавив повноважень мера та самозахопив владу, видавши розпорядження про початок виконання  собою обов’язків міського голови та дивним чином зареєструвавши себе у державному реєстрі.

Тим самим самопроголосив себе фактично мером Борисполя.

Колишній член Партії Регіонів, фігурант антикорупційних розслідувань Владислав Байчас потрапив у Бориспільську міську раду за квотою Олександра Дубинського від "Слуги Народу".

За Законом "Про місцеве самоврядування" виконуючим обов’язки у разі позбавлення повноважень стає за посадою секретар міської ради, але мер Борисенко повноважень сам не складав, їх у нього не забирали. 

Стара корупційна гідра вирішила, що війна скінчилася і їх часи повернулись.

Поки "Буратіно" у в’язниці – справа його живе: люди Дубінського плюють на Закон, і нахабно граються в політику практично у столиці країни, що воює вже другий рік.

Читати "Моя Київщина" у Facebook