#

Центр соціально-психологічної допомоги помирає через халатність орендарів

Ярослав Добрянський (заступник голови Київської облради)

08.11.2021 17:26
Центр соціально-психологічної допомоги помирає через халатність орендарів
Ярослав Добрянський

Сьогодні провели спільне виїзне засідання комісії Київської обласної ради з питань управління комунальною власністю, приватизації, житлово-комунального господарства та впровадження енергозберігаючих технологій Володимирем Сабадашем та постійної комісії з питань сім'ї, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Наталією Онопрієнко на території Київського обласного центру соціально-психологічної допомоги "Лісова застава", який знаходиться на території Димерської громади Вишгородського району. 

Картина, яку ми там побачили мене дуже вразила! Заклад, який мав би надавати допомогу в оздоровленні та реабілітації дітей, просто знищується! 

Коротко в історію. У 2015 році сесією обласної ради було прийнято рішення передати в оренду майно обласного центру соціально-психологічної допомоги благодійній організації "Всеукраїнський благодійний фонд "За право на життя". У 2018 році був укладений відповідний договір оренди. Основним завданням центру є надання комплексу соціальних послуг,  зокрема з наданням притулку, кризового та екстреного втручання, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, що сприятиме якнайшвидшому поверненню дітей до нормальних умов життєдіяльності.

Так, із 2015 до 2019 років у закладі через благодійну організацію пройшли комплексну соціально-психологічну реабілітацію понад 5 тисяч діточок із сходу нашої країни!

Але сьогодні заклад вмирає, тому що є незрозуміла мовчазна позиція орендарів, які основною причиною занедбання закладу бачать обмеження пов’язані з COVID-19 і подальшу неспроможність функціонування закладу. Договір оренди діє до 2028 року, але орендарі без попередження орендодавця вирішили завершити свою діяльність і почали вивозити свої меблі та інше обладнання. А що об’єкти і майно обласної ради? А майно обласної ради розкрадається і знищується. Дякуючи небайдужим місцевим людям, які звернулися до обласної ради, ми провели виїзне засідання, де наочно побачили цей вандалізм. 

Цього тижня ми оперативно проведемо розширене засідання двох профільних комісій, де заслухаємо представників служби у справах дітей КОДА щодо концепції подальшого функціонування закладу, потреби у фінансуванні, розглянувши моделі співпраці з місцевими ОТГ. 

Окремо хочу подякувати небайдужим місцевим громадянам, учасникам АТО/ООС, які проявили активність забезпечити охорону закладу від подальшого вандалізму.

Читати "Моя Київщина" у Telegram