#

Через нераціональне використання ресурсів лікарня в Бородянці потребує допомоги

Ольга Василевська-Смаглюк (народна депутатка, 96 округ)

16.04.2021 17:35
Через нераціональне використання ресурсів лікарня в Бородянці потребує допомоги

На сьогоднішньому засіданні сесії Бородянської селищної ради, після доповіді головного лікаря Бородянської ЦРЛ Чебишева І.С. депутатами була озвучена теза, що я як народний депутат не вживаю заходів щодо сприяння розвитку медицини, зокрема в Бородянці, а займаюсь контролем законності виділення земельних ділянок та розпоряджень майном громади.

Зазначу депутатам наступне:

Перше. Розвиток медицини був, є, і буде завжди пріоритетом моєї діяльності.

Друге. За моїм поданням Бородянська ЦРЛ отримала необхідний УЗД апарат, вартістю 1,2 млн гривень. Інші заклади охорони здоров’я 96-го округу були забезпечені необхідним обладнанням:

2 рентген апарати, мамограф, фібробронхоскоп, відеоларингоскоп, відеогастроскоп, кисневі концентратори та інші засоби, необхідні за надання медичних послуг.

Крім того, за моєї ініціативи та підтримки побудовані амбулаторії, проводяться ремонти приміщень медичних закладів.

Я ініціювала роботу щодо системної підтримки станцій екстреної медицини. Автопарк підстанцій Бородянки, Немішаєве, Бучі, Вишгороду оновлено. Крім того, ініційовано питання проведення облаштування приміщень дислокацій станцій.

Хочу сказати, що причиною того, що головний лікар Бородянської ЦРЛ змушений просити кошти у депутатів на відповідний ремонт та обладнання є, зокрема, неефективне та нераціональне використання ресурсів громади.

Якби депутати встановлювали справедливі ставки плати за землю, здійснювали продаж землі на земельних торгах, відповідно до законодавства, та слідкували за збільшенням надходжень до місцевого бюджету, то бюджет був би спроможний покрити всі потреби місцевої медицини.

Тому, озвучена позиція депутатів є абсолютною маніпуляцією. Чекаю зворотного зв'язку від обранців про те, які саме кроки ними здійснено для розвитку медицини.

Щодо потреби фінансування медичної галузі на окрузі я почула, та обов’язково продовжу працювати над забезпеченням медичних закладів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook