#

Чому дерибанщикам на Київщині потрібен "парашутист"

Аліна Захаренко (юристка, активістка)

02.02.2023 18:53
Чому дерибанщикам на Київщині потрібен "парашутист"
Аліна Захаренко

Епопея з призначення нового очільника Київщини продовжується в кулуарному режимі. Помітно активізувалися нардепи з оточення олігарха Ігоря Коломойського. Йдеться про Ольгу Василевську-Смаглюк, Олега Дунду, а також Олександра Дубінського, який після повномасштабного нападу ерефії хоч і зник з моніторів, але разом з кумом Горбачовим продовжує впливати на процеси в області.

Так от – ця команда депутатів зараз наполегливо працюють. Але не над тим, щоб відновлювати нормальне життя в області. А над тим, щоб переконати Офіс президента поставити на область "парашутист", який не в курсі справ і буде довго знайомитися з розкладами на Київщині.

Задумка зрозуміла: у нової людини на посаді голови ОДА, яка не знає область, банально не буде часу на те, щоб перешерстити усі старі схеми, які успішно діють в області. Адже Дубінського як і раніше цікавить різноманітне "рєшалово" та різноманітні брудні домовленості на рівні облради, громад і райрад.  

У Дунди – дещо інша тема. Він активно працює над тим, щоб просунути "правильну" компанію (подейкують, власну) на будівництво шкіл, садочків, відділків поліції на Київщині. Приблизно тим самим – роботою з забудовниками – займається і Василевська-Смаглючка.

Таким чином нардепи-мажоритарники Київщини зацікавлені в тому, щоб в глобальному плані нічого не змінилося. А тому «варяги»-голови ОДА їм цілком до душі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram