#

Чому на Київщині є проблема з безпритульними тваринами

Єва Басіста (журналістка)

06.02.2020 10:23
Чому на Київщині є проблема з безпритульними тваринами

В Україні, зокрема на Київщині гостро стоїть питання безпритульних тварин. Їх багато і боротися з ними складно. На смітниках зграями бігають собаки та коти. Одна справа – коти, які менш агресивні та майже не нападають на людей, які часто їх годують. Проте абсолютно інша – собаки. Вони більш агресивні, часто ходять зграями та через голод або інші причини можуть напади на людей.

Звісно, місцевими органами самоврядування проводяться різні дії, які мають запобігати цій проблемі. Тварин стерилізують, щоб таким чином зменшити їх популяцію. Також використовують інші менш гуманні способи, але ефекту з того мало.

Ось нещодавно через тварину неподалік від Ірпеня сталася ДТП, внаслідок якої постраждала дитина, а водій залишився без транспортного засобу. Безпритульні тварини бігають всюди та роблять шкоду. Не раз на Київщині траплялися випадки, коли тварини нападали на перехожих, які потім довго та нудно обстежувалися в лікарнях, аби пересвідчитися, що в них немає сказу чи інших інфекцій…

Ускладнює ситуацію той факт, що притулків для тварин у Київській області катастрофічно мало. Якщо вірити Інтернету, то великих притулків в області лише три, а в столиці – один. Адже дуже часто буває, що люди купують чи беруть собаку чи котика, а коли він їм набридає чи зробив якусь шкоду, то тварину виганяють на вулицю, бо віддати у притулок майже неможливо, оскільки вони переповнені.

Авжеж, хтось скаже, що потрібно думати спочатку про людей, виділяти кошти на медицину, освіту і так далі… Але хто хоче йти ввечері з роботи та стати жертвою собак, а потім витрачати шалені кошти на відновлення здоров’я. Тому треба подумати про наших братів менших вже зараз…

Читати "Моя Київщина" у Facebook