#

Чому поліція не може вирішити "наркотичну" проблему на Київщині

Єва Басіста (журналістка)

21.01.2020 12:28
Чому поліція не може вирішити "наркотичну" проблему на Київщині

Якщо відкрити стрічку новин, то може скластися враження, що в кожного жителя Київщині на городі росте конопля, як картопля, а метадон продається в кожній аптеці без рецепту, як який-небудь цитрамон чи активоване вугілля.

Справа в тому, що в Київській області правоохоронці звітуються про те, що "пачками" ловлять чоловіків, жінок, пенсіонерів та навіть дітей із наркотиками. І так відбувається щодня. Відтак, складається надзвичайно сумна картина. І хоча поліція ніби робить усе, щоб побороти цю страшну хворобу суспільства, але, на мою думку, вони в цьому питанні зайшли не з того боку.

Правоохоронці усувають наслідки, а не причину повальної наркоманії в столичному регіоні. Це те саме, як при переломі руки чи ноги пити знеболювальні, замість того, щоб піти в лікарню та накласти гіпс. Необхідно знайти джерело цієї напасті. І почати хоча б з того, звідки до людей надходять ці наркотичні речовини. Адже якщо їх так просто дістати, то вони з легкістю можуть потрати (і часто потрапляють) до рук школярів та підлітків, а це просто неприпустимо.

Яке виросте нове покоління, якщо воно зі шкільної парти знає, що таке наркотики та не бачить у їх вживанні жодних проблем? Не є секретом, що все це глибоко деформує особистість людини, розвиває психічні захворювання та веде до повної деградації…

Читати "Моя Київщина" у Telegram