#

Чому власники паїв можуть залишитися без субсидій?

Валерій Колюх (народний депутат України, 92 округ)

14.06.2021 10:00
Чому власники паїв можуть залишитися без субсидій?

Держава взяла курс на верифікацію субсидій і багатьом людям вони будуть перенараховані, а частині – взагалі відмовлено в їх нарахуванні. Я помітив одну проблему з нарахуванням субсидій. Багато хто із власників земельних паїв переуклав договори оренди на довготривалий термін, за що отримали трохи більшу орендну ставку. У кінцевому випадку це може позначитися на тому, що деяким громадянам можуть відмовити в наданні субсидій.

Це буде шквал негативу до центральної та місцевих органів влади, але з іншої сторони, люди мали б передбачити, до чого можуть призвести їхні дії. Якщо за пай раніше нараховували 8 тис. грн. на рік, а вони зараз отримали більше 20 тис. грн. за рахунок виплати наперед, то звісно це буде зафіксовано податковими органами, і потім таким людям буде відмовлено в нарахуванні субсидій. Адже на папері люди стають платоспроможними.

Ця проблема випливе ближче до осені і матиме негативні наслідки для людей і представників влади. Але чи винна безпосередньо влада? Дуже сумнівно. Людям потрібно було пояснювати завчасно, які наслідки можуть мати переукладання договорів оренди з вищою орендною ставкою, щоб уникнути таких неприємних ситуацій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook