#

Деякі політичні партії намагаються застосовувати певні "технології" задля досягнення своїх інтересів

Олег Іваненко (депутат Київської облради)

01.10.2020 15:10
Деякі політичні партії намагаються застосовувати певні "технології" задля досягнення своїх інтересів

Днями я виклав пост про те, що всі політичні партії, які мають бажання взяти участь у місцевих виборах і мають на це законні підстави, обов'язково повинні бути зареєстровані. Ще раз підкреслю - законні підстави. І їх долю повинні вирішувати громадяни країни, а не виборчі комісії.

Але коли деякі політичні партії намагаються застосовувати певні технології задля досягнення своїх інтересів, створювати технічних кандидатів, клони партій-одноденок, які будуть вводити в оману громаду, то я повністю буду на боці виборчих комісій, які виявлять подібні махінації і відмовлять у реєстрації подібним махінаторам.

У 2015 році нині чинний міський голова Броварів Ігор Сапожко йшов на вибори від політичної сили ексмера Києва Олександра Омельченка "Єдність". Тоді він переміг. І в цьому році ще з літа по всьому місту стояли намети, які повідомляли про те, що "команда Сапожко" позиціонує себе з "Єдністю". Проте щось пішло не так, і буквально за два місяці до виборів Ігор Васильович створює клон цієї партії (фактично партію одноденку), але вже під своїм ім'ям "Команда Сапожко – Єдність", щоб завести в міську раду підконтрольних йому людей.

Тим часом, справжня партія "Єдність" подала своїх кандидатів, і вони були зареєстровані в Броварській міській територіальній комісії, відповідно до чинного законодавства.

Але це не сподобалося пану Сапожко. Оскільки цей факт ламав всю його "схему" використання бренду відомої партії. Тому він написав заяву до поліції на всіх членів ТВК, які винесли, підкреслю, законне рішення про реєстрацію кандидатів офіційної партії "Єдність". Але Ігор Васильович все одно звинуватив всіх членів комісії в кримінальному злочині і зажадав від поліції проведення відповідних слідчих дій.

Маю велику надію, що правоохоронці розберуться і ще раз підтвердять правомірність дій ТВК, а громада ще раз побачить нинішнього мера як любителя псевдозаконних схем тепер уже не лише в економіці і житті міста, а й у політиці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram