#

Для тероборони Вишгордської ОТГ не вистачає зброї

Олексій Момот (міський голова Вишгорода)

26.02.2022 19:13
Для тероборони Вишгордської ОТГ не вистачає зброї

Наразі у місті повністю все облаштовано за інструкціями, які дають Нацгвардія та військові. Військовослужбовці копають на дамбі окопи, бо сьогодні можливий наступ. 

Саме зараз проходить збір резервістів, офіцерів, які пройшли АТО, Афганістан. У міськраді розділили місто на сектори, щоб була організована самооборона, тому що ще є певна дискомунікація. Зібрали командирів, структуруємо теритотріальну оборону, закріпили за кожним будинком.

На жаль, критично не вистачає зброї. Обдзвонюю вже всіх, починаючи від голови райдеражміністрації до начальника райвідділу. Те, що вчора вдалося взяти на Оболоні - це сльози. У нас зараз близько 300 людей, які приходять записуватися в територіальну оборону і яким треба дати зброю…

По Вишгородщині багато знищено техніки, особливо в районі Казаровичі, Димер, але постійно заходить нова. Наші хлопці їх відпрацьовують так, що не впізнати.

У нашій  Вишгородській ОТГ серед цивільного населення втрат не має. Першого дня розбомбили військові частини, там були втрати. Ще раз наголошую, що дуже багато приходить людей з військовим досвідом, готові обороняти свою землю. Звісно, до нас приходить дехто з власною мисливською зброєю, але, для всіх бажаючих, повторюю, критично не вистачає саме зброї.

Читати "Моя Київщина" у Telegram