#

Дмитро Качура (журналіст): Про Остряніна і люстрацію

01.03.2019 11:42
Дмитро Качура (журналіст): Про Остряніна і люстрацію

Бійня нелюстрованих ментів проти нелюстрованих ментів можлива вже скоро. За Авакова – колишня мусорня, за Петра – колишня мусорня. Яскравий приклад – нинішній голова Київської обласної держадміністрації Олександр Терещук – колишній главмєнт Києва, якого врятував від люстрації сам Порошенко. Зараз у Терещука головою апарату став такий собі Олександр Острянін. З 2010 по 2015 він був заступником голови управління МВС в Полтавській області. Потім його звільнили. Острянин був внесений в реєстр осіб, щодо яких діє заборона на заняття посад в органах державної влади до 2024 року.
Але 27 грудня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва (той самий – правильний, який очолює Павло Вовк, що сам не пройшов перевірку і за яким стоять такі веселі хлопці як Грановський і Кононенко) задовольнив позов екс-міліціонера, визнавши наказ МВС про звільнення незаконним і скасував його. Відомство оскаржило рішення у другій інстанції, однак Київський апеляційний адмінсуд... призупинив виробництво до розгляду питання про люстрацію Конституційним судом. Рішення першої інстанції не набрало чинності, і на Олександра Остряніна і раніше поширюються люстраційні обмеження. Проте в липні 2018 року він виграв конкурс на посаду заступника директора екологічного департаменту Одеської ОДА (заступником голови Одеської ОДА був як раз Терещук), а потім після переведення шефа на Київщину – відправився за ним. 
І всім глибоко однаково, що це – відверте порушення законодавства. Головне, що Острянін і його шеф Терещук – люди лояльні до Порошенка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram