#

Дмитро Качура (журналіст): Як можна на питанні продажу землі підловити демагогів Зеленського

11.09.2019 11:35
Дмитро Качура (журналіст): Як можна на питанні продажу землі підловити демагогів Зеленського

Вільний ринок землі vs продаж землі. Здавалося б, один і той же сенс. Але якщо поставити українцям два питання з цими формулюваннями, то отримаємо полярні результати - українці ніби як і за ринок (бо ж вільний), але проти продажу. Ось така виходить "вилка". Якою користуються хитрі представники "Зе"-команди, які намагаються ніде на ефірах не згадувати слово "продаж". Загалом, складається досить вдала ситуація, на якій цілком можна було б зіграти для початку системної електоральної "мінусовки" "зелених" демагогів.
Ще перед виборами в команді президента Володимира Зеленського заявляли про те, що важливі для країни рішення повинні обговорюватися на референдумах. Мовляв, нас, "слуг народу", вкрай цікавить думка народонаселення. Але щось якось після виборів у "Зе" про цю обіцянку забули. Хоча продаж землі, безумовно, є питанням всеукраїнського значення.
У Раді, схоже, немає такої політсили, яка могла б виразно артикулювати позицію в даному питанні – у Порошенка мовчать, у Вакарчука граються в лібералів, нічого не говорить і Юлія Тимошенко, яка ще не так давно завзято піарилась на цій темі. Цікаво й те, що ніхто не піднімає це питання на рівні облрад, хоча вони як представники місцевого самоврядування цілком мають можливість політично похитати ситуацію. І автоматично послабити "слуг", у голови яких, схоже, починають приростати "корони"...

Читати "Моя Київщина" у Facebook