#

Дмитро Качура (журналіст): Як Зеленський підіграв Коломойському на Київщині

01.07.2019 14:22
Дмитро Качура (журналіст): Як Зеленський підіграв Коломойському на Київщині

Кілька слів про політичні ігри "зе" на користь Коломойського на місцях.

Любо-дорого дивитися, як працює команда "Слуги народу" на мажоритарці. Там де потрібно продути – ставлять "нулів" або просто одіозних персонажів, яких 6 липня самі ж знімуть з реєстрації в ЦВК, розчистивши округу для людей, які купили у них округ. В інших випадках все відбувається з точністю навпаки: "зелені" качають ситуацію, всіляко намагаючись "збити" опонентів.

Приклад – Київська область. Ще не змінивши ще всіх глав ОДА, Зеленський раптом почав зачищати райони, звільнивши відразу 5 голів РДА Київської області. До чого б це раптом такий поспіх? Відповідь проста – політична доцільність.

Справа в тому, що п'ять "обезголовлених" районів входять в два округи - №94 (Обухівський і Васильківський райони), відомий як округ Ігоря Кононенко, і округ №96 (Вишгородський, Бородянський, Поліський райони) - то пак округ Ярослава Москаленко. Ясна річ, що голови РДА підібралися там "правильні" - Москаленко під час перебування губернатором Горган-Ляльки розсаджував на своїй вотчині тільки потрібних людей. А Кононенко – домовився. Наприклад, главою Васильківської РДА до сьогоднішнього дня був Владислав Одинець – креатура одіозних Засух, які під час президентства Порошенко повністю лягли під Кононенка.

Проти цих двох, варто зізнатися, вкрай одіозних персонажів, як відомо, йдуть два журналіста телеканалу Коломойського "1+1" - Дубинський і Василевська. Та не через якусь там міфічну справедливість, а просто тому, що Коломойський особисто на них ображений...

І хоча цих двох «кабанчиків» в лісі ніхто не любив, але потрібно говорити відверто: якби з такою ж спритністю пан Зеленський перевіряв (а не продавав) пости глав ОДА, питання про банальну політичну вибірковість у випадку з главами РДА ні у кого не виникала...

Читати "Моя Київщина" у Facebook