#

Досить перетворювати Київщину на випалену Австралію

Єва Басіста (журналістка)

23.03.2020 06:19
Досить перетворювати Київщину на випалену Австралію

Поки люди панікують щодо коронавірусу та тонами скуповують гречку та сіль у супермаркетах, деякі особи граються з сірниками, роблячи це абсолютно свідомо, – вони палять траву.

Зараз на полях Київської області стоїть димова завіса. Суха трава горить, знищуючи на своєму шляху не тільки рештки рослин, а й живих тварин. Лише кілька місяців тому світ сколихнула новина про стихійні пожежі в Австралії, а сьогодні ми спостерігаємо схожу ситуацію в себе.

Для чого палити суху траву? Більшість відповідей звучить на кшталт: "Щоб виросла молода трава". Але відкрию секрет: вона й так виросте, без вашої "допомоги". Рештки рослин, які ще не встигли перегнити, не є перешкодою для молодої порослі, це також стосується і гілок, які палять просто для того, щоб палити. Також існує хибна думка, що попіл підвищує родючість грунту. Це неправда. Досить вірити в бабусині казочки, необхідно деколи відкрити підручники чи хоча б заглянути в Інтернет.

Треба думати головою. Підпалите ви траву й унаслідок цього згорить декілька гектарів поля разом із тваринами, які там живуть. Якщо чесно, то сумно бачити в соціальних мережах фото чи відео, як люди знаходять обгорілі рештки їжаків чи зайців. Ще гірше бачити, коли ці тварини довго та болісно помирають від опіків.

Ще більшою небезпекою є торфовища. Людина бездумно кидає сірник та не знає, що за два кілометри починається поле з торфом, який дуже легко підпалити та вкрай важко загасити...

Люди, перестаньте нищити природу, бо вона знищить вас!

Читати "Моя Київщина" у Facebook