#

Досьє на агента кремля в Офісі президента в нас вже давно готове

Дар'я Каленюк (Юристка, виконавча директорка та член правління Центру протидії корупції)

15.11.2023 15:08
Досьє на агента кремля в Офісі президента в нас вже давно готове

Дубінський отримав сьогодні підозру у держзраді. За версією слідства, він був агентом ГРУ рф з позивним "Буратіно" і здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь росії. Дубінський входив до агентурної мережі разом з Андрієм Деркачем та Костянтином Куликом, які отримали 10 млн доларів від воєнної розвідки РФ.

В жовтні 2020-го – рівно три роки тому – ми в Центрі протидії корупції (ЦПК) подали заяву про злочин до СБУ та Офісу генпрокурора (ОГП) щодо фактів, які свідчать про скоєння державної зради на той час народним депутатом України від Слуги Народу Олександром Дубінським.

Нашу заяву в прокуратурі проігнорували, але через суд ми змусили ОГП відкрити кримінальне провадження.

У заяві ми детально відобразили, як на той час голова обласного осередку Слуги Народу, працював спільно з Андрієм Деркачем над дискредитацією України за кордоном та поширював прокремлівські наративи в Україні.

Того ж жовтня ми звернулися до Управління контролю за іноземними активами США з вимогою накласти санкції на депутата Олександра Дубінського в звʼязку з його співпрацею з російським агентом Андрієм Деркачем.

Американці відреагували моментально та наклали санкції на Дубінського в січні 2021 року. Тут детальніше про всі наші кроки щодо Дубінського.

Українські ОГП та СБУ "народили" підозру в держзраді Дубінському аж через три роки (!) вже після повномасштабного вторгнення рф. Але добре, що хоч так.

Повне досьє з фактажем про ознаки державної зради та корупції Дубінського ми опублікували у вересні 2020 року ось тут.


Тоді в ЦПК був такий "проєктик" про кремлівських агентів у владі. Поряд з Дубінським ми зробили досьє на Медведчука та Козака, а також на Ігоря Палицю. З того часу Медведчука заарештували за підозрою в держзраді та обміняли на 200 українських полонених. Тарас Козак втік, його заарештували в держзраді заочно.

Ігор Палиця ще досі вільно розкрадає державні гроші та поширює пропаганду серед виборців на Волині через свій благодійний фонд "Тільки Разом".

Принагідно хочу передати привіт Олегу Татарову, який і досі працює в Офісі президента на посаді заступника Андрія Єрмака. Олег Татаров відповідальний за антикорупційну політику Зеленського та координує роботу всього правоохоронного блоку.

Досьє на агента кремля в Офісі президента в нас вже давно готове та опубліковане на тому ж сайті, що і досьє на Дубінського.

Питання лише, скільки часу пройде до моменту, коли Татаров повторить долю Дубінського.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook