#

Другий етап медичної реформи може залишити лікарів без роботи

Олександр Качний (ексголова Київської обласної ради)

06.05.2020 14:00
Другий етап медичної реформи може залишити лікарів без роботи

Протягом півріччя разом із колегами я неодноразово попереджав про загрози для медичної галузі через запровадження другого етапу медичної реформи. І ось "несподіванка": сьогодні міністр охорони здоров'я заявив, що після її впровадження спеціалізовані психіатричні лікарні опинилися на межі закриття та звільнення працівників.

На сьогоднішній день вони отримали лише 15-20% фінансування від торішнього бюджету, а понад 20 тис психіатричних хворих із хронічними захворюваннями найближчим часом можуть опинитися на вулиці.

Подібна доля чекає і медичний персонал. Причому, не тільки в психіатричних лікарнях. За прикладами далеко ходити не потрібно: головний лікар Білоцерківської міської лікарні №3 (тієї самої інфекційної лікарні, яка була призначена опорною в боротьбі проти коронавірусу в Київській області) попереджає медиків про майбутнє зменшення заробітної плати та подальше скорочення лікарів.

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТЯ неодноразово попереджала, що в умовах хронічного недофінансування медичних закладів проведення другого етапу медреформи призведе до масового звільнення лікарів і закриття лікарень. Ще у березні наша фракція зареєструвала законопроєкт про скасування Закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення". Ми продовжуємо наполягати на негайній зупинці антинародної "реформи", яка прирікає більшість українців на вимирання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook