#

Ганна Старикова (Голова Київоблради): Київщина – благодатна

13.07.2018 12:03
Ганна Старикова (Голова Київоблради): Київщина – благодатна

Київщина – благодатна!

Кожного разу переконуюся в цьому особисто! Сьогодні, відвідавши Білоцерківський район. Я побувала у сучасній школі в селі Шкарівка, яка обладнана краще, аніж ряд столичних навчальних закладів. Це повністю здобуток сільського голови і місцевої громади! Такі населенні пункти вже давно готові стати потужними, спроможними громадами, але законодавчі вади реформи, які передбачають прийняття одноосібного рішення блокують її на Київщині! Лише за умови дотримання принципу добровільності при формуванні громад можна дати територіям шанс на успішний розвиток.

Хоча, як на мене першим кроком до децентралізації ще в 2014 році мали стати зміни до податкового кодексу, залишивши 60% пдфо на території. Отримавши реальні кошти на місця люди б самі за два три роки визначились до кого приєднуватися і чи робити це взагалі. А легенда про скорочення видатків на отримання адмінапаратів на місцях не підкріплюється статистичними даними, бо кількість людей, які мають забезпечувати роботу аппаратів в новоутворених громадах стає значно більшою.

Цікаво було також відвідати унікальне підприємство в селищі Терезино.Переконана, що такі підприємства стають класним прикладом для всіх, хто не вірить в успішність розвитку сільського господарства не лише в Київській області, а й по Україні в цілому.

А основною метою мого візиту було особисте спілкування з сільськими та селищними головами району. Під час зустрічей ми обговорили дуже важливі питання фінансування програм розвитку з обласного бюджету. Всі представники територіальних громад вкрай занепокоєні рівнем їх виконання, який на сьогодні складає лише 6,12%. Особливо їх турбує питання співфінансування, яке вони забезпечили в повному обсязі, та доля об’єктів, будівництво яких тягнеться вже не один рік.

Дякую за організацію зустрічей виконуючому обов’язки голови Білоцерківської районної ради Анатолію Чичикалу. Я провела сьогодні продуктивний і насичений день із якого винесла, що все в наших руках: ми можемо побудувати сильну країну і забезпечити в ній умови для достойного життя!

Читати "Моя Київщина" у Telegram